Raikkönen a pole-ban, a rajongói extázisban

#MEGAGIGABRÉKING megáll az internet! Nekem pedig az eszem áll meg. Hogyan reagálnak Kimi Raikkönen rajongói kedvencük régóta várt 17. rajtelsőségére?

Párbeszéd formájú poszt a monacói időmérőről. Fedezékbe, onnan is csak saját felelősségre!

– KIMIIIIII! Kimi még mindig KIMI! Levegőt! Tanítanivaló kör! Kimi visszatért, és nem kicsit! Mintha csak tegnap lett volna! Ennyit arról, hogy sokkal gyengébb Vettelnél… Hol vannak ilyenkor a nagyszájú kritikusok???

– Bocs, hogy közbeszólok, de százhuszonnyolc verseny telt el Raikkönen legutolsó pole pozíciója óta. Inkább hol volt eddig a finn? Az általad lesajnált Felipe Massa se várt ennyit a két utolsó rajtelsősége között.

Csak 128 verseny telt el, nem örülhetek neki?

– Örülhetsz, csak hadd emlékeztesselek pár korábbi írásomra.

Mennyire (nem) jó Raikkönen?

No Kimi, no F1?

A Ferrari-kaszting örökös nyertese

– Ne gyere már folyton ezekkel, mit szólnál hozzá, ha én is cikiznélek a kedvenceiddel, akik a fasorba se voltak az időmérőn Kimi klasszis teljesítményéhez képest? Aki tud, az Monacóban is tud.

– Azért ne túlozz. Ha valaha az is volt, már régen nem klasszis. A közepesnél jobb pilóta, minden más a mítosza része.

– Kö-ze-pes? Hiszen világbajnok, a Ferrari utolsó világbajnoka! Kimi rendkívül magas szinten van, mégis a hisztérika Vettel a „kivételezett” a vörösöknél. Rá építenek mindent.

– Ha még sokáig marad, jó pár évig nem lesznek bajnokok. Különben ha Vettel hisztérika, akkor Raikkönent lebunkózhatom, ugye?

– Kimit ilyen troll parasztnak szeretjük.

– Ha a tudásáért nem lehet… Már elmondtam párszor, hogy nincs olyan, hogy egy élcsapat szándékosan hátráltassa az egyik pilótáját. Jééézus, nem gondolhatod komolyan.

– Én nem ezt mondtam. Mindegy. Nagyon nagy szerencséje van a Ferrarinak vele, viszont nehéz egy olyan csapatnál jól teljesíteni, ahol nyíltan egyes- és kettes számúznak. Hiába négyszeres Vettel, Kimi akkor is nagyobb bajnok, és hamarabb összekaparja a széthulló Ferrarit, mint a német!

– Szólok, hogy 2017 van, és a Ferrari összeállt. Meglepetés! Vettel vezeti a bajnokságot.

– Jó, hát lehet, hogy az eredményei nem mutatják, de szerintem Kimi magasan veri a mezőnyt tudásban és rutinban. Jobb napjain zseniális, nem szégyen alatta teljesíteni.

– A világbajnoki címhez jobb napoknál többre van szükség. Tényleg „zseniális” volt Alonso csapattársaként 2014-ben. Vettel mellett is 2015-ben.

– Kimi igenis zseniális versenyző, aki csak akkor nyomja, ha kedve van hozzá. Mármint ha normális autót raknak alá, és 2014-15-ben nagyon nem volt az. Ha gyenge az autó, most őszintén, ki tenné oda magát feleslegesen? Szerintem senki.

– Alonso például többet kihoz a McLarenből, mint Raikkönen a Ferrariból.

– Kit érdekel Alonso, aki a Monaco GP helyett inkább átugrott körözni az Indycarba? Egyes pilóták vért izzadnak, hogy híresek legyenek, aztán jön Kimi, aki ha mond valamit, az máris szállóige. Ennyi! Csak az ilyen karakterek miatt nézhető ma a Forma-1. Mi lenne velünk nélküle? Szerethető, színes személyiség. Nem véletlenül születik róla ennyi cikk. Te is írsz róla.

– Értékelem a lelkesedésed, de ha valamin el fog úszni a Ferrari konstruktőri bajnoki címe, az Raikkönen lesz. Teljesen felesleges hosszabbítani vele.

– Megélem valaha, hogy elismered?! Ő is tudja, hogy idén gyengén kezdett, mondogatja is, amikor nem elégedett. Ha majd úgy érzi, hátráltatja a csapatot, sportszerűen közli velük, hogy visszavonul.

– Értem, tehát 2014-ben nem érezte, hogy hátráltatta a csapatot, és 2013 végén is merő sportszerűségből hagyta faképnél a Lotust.

– Leszállnál már 2014-ről? Elmúlt. 2013 főleg, különben is sérült volt.

– Mi lesz a mentsége, ha nem nyeri meg a futamot?

– Az, hogy el kellett engednie Vettelt. Vérbeli csapatjátékos, ha arra kérik, megteszi.

– Nekem nem pont ez a jelző ugrik be.

– Ha megnyeri, ígérd meg, hogy pozitívan írsz róla.

– Nem ígérhetek semmit. Azt a fogadalmamat is megszegtem, hogy legközelebb akkor kap külön posztot, amikor bejelenti a visszavonulását.

– Mekkorát szólna, ha tíz év után ismét bajnok lehetne a Ferrarival!

– Jó lesz az Vettelnek is.

– Mondták már, hogy ünneprontó vagy?

– Hogyne. Na, segíts értelmezni ezeket a mondatokat, aztán mehetsz ünnepelni:

„Mindenben van valami Kimi!

Mindenhol jó, de a legjobb Kimi!

Kimi, mindig csak Kimi Raikkönen.”

– Így egymás alá írva olyan, mintha valami vers lenne. Tetszik.

– Mindjárt gondoltam… Mondjuk az egész Raikkönen-jelenséget sem tudom értelmezni.

– A te bajod, hogy nem látod, hogy ő a legnagyobb arc, helyes, értelmes, vicces, vidám, békés, nyugodt, magabiztos és nagyon eredeti. Császár!!! Egy hétig sorolhatnám. Ő olyan…

– Milyen?

– KIMIKÉM <3

A szerző feladja a szélmalomharcot, miközben beszélgetőpartnere már arról beszél, hogy Raikkönennek 2020 után is helye van a mezőnyben.

(A párbeszéd megírásához nem zárt csoportokból származó kommenteket vettem alapul, így felhasználásukhoz nem kértem külön engedélyt, ugyanakkor szerzőiket anonimitásban hagytam. Fogalmam sincs, melyik kitől származik, de ha véletlenül magadra ismertél, inkább ne áruld el.)

Ha Raikkönen megnyeri a versenyt, lesz folytatás.

Vitriol a Facebookon

(Csak akkor szólj hozzá, ha személyeskedés és káromkodás nélkül is megy!)